Fredag

Äntligen helg. Och det är städat och rent här hemma.
Snart kommer barnens mormor för att vara lite barnvakt. Och vi ska i väg på begravning.
Ingen rolig start kanske på helgen. Men skönt att få tillbringa den ledig sen efter tillsammans med min familj. Förra helgen var jag ju borta så gott som hela helgen så jag har lite att ta igen. Den kommer börja med disney maraton i kväll. Något jag tror barnen kommer älska lika mycket som mor sin då jag är ett riktigt disney freak.
Jag kan sitta och gråta så tårarna sprutar till vissa filmer. Jösses haha :) Jag ska påpeka att jag inte är gravid med haha. Så jag gör det ändå.
 
Ha en fin helg allihopa!

Mina första dagar med Itrim

Nu har jag snart avklarat dag två av snabbstarten i Itrim progammet.
Vilket innebär att jag inte ätit annat än enbart måltidsersättningar i går och i dag.
Och turligt nog så har ingen huvudvärk känts utav. Det tackar och bockar jag innerligt för. Jag hade väntat mig ett jäkla mående. Men det har gått över förväntat faktiskt. Och jag tror att jag har mycket att tacka min avänjningsvecka förra sommaren för det. Då jag verkligen höll ut och övervann mitt sockerberoende på riktigt en gång för alla. Då jag tog kontrollen över det. I dag över 1 år senare så har jag inte ens sug efter godis eller rent socker på samma vis. Utan för min del övergick det helt enkelt till att bli mängden mat, inte just godis, läsk etc.
Och jag tror att det är det som har hjälpt mig nu. Plus att jag gett mig fan på att jag ska klara det här nu.
 
Jag och min hälsocoach John har lagt upp ett schema och jag har gett allt för att jag ska klara dom målen vi satt tills dess att vi har vårt nästa möte. Och jag kommer att klara målet med. Om inte mer ;) Skam den som ger sig.
Jag ska bara finna tid till att ta mig och min ända till det där gymmet med. Jag hann inte med något gymmande första veckan. Men den här veckan ska jag i vilket fall ta mig i väg en dag.
 
Jag har inhandlat lite måltidsersättningar på gymmet nu iaf. Det blev dyrt. Men tänker jag efter på allt det jag annars brukar köpa varje dag i form av mitt största beroende just nu cola lighten, alla chockladkakor, mackor, snabbmat etc så är detta billigt. BRA billigt. Plus att jag inte äter en massa skit. Visst det kanske inte är det godaste det erkänner jag. Men gör det så att jag går ner snabbt och blir peppad i kombination med bra motion och en suverän coach ja då är det så.
 
Som jag skrivit tidigare är inte en operation vägen för mig. För det första är jag livrädd för att göra en och för det andra vet jag att jag kan klara att gå ner till normalvikt på egen hand med lite hjälp som jag nu skaffat mig. Det handlar om att ha dom rätta verktygen och att verkligen ha viljan. Jag vill inte ha i bakhuvudet att jag " fuskat " till mig en viktnedgång. Och stopp där du läsare, nu vet jag vad du tänker - Så hon menar att jag fuskat mig ner i normalvikt? NEJ det tycker jag absolut inte. Det gör jag inte. Men när jag tänker mig själv in i situationen då känns det som ett totalt misslyckande för min del att göra en. Och så vill jag inte känna. Alla har vi olika förutsättningar och min största är nog att jag är så in i bomben envis. Det vet alla som känner mig. Men alla kanske inte är så , eller så har dom andra bakomliggande problem och då är en operation det bästa för dom. Så var stolt över att ni gått ner. På vilket vis det än må vara. Jag vet att den dagen ( förhoppningsvis om ett år ) så kommer jag att stå där med huvudet högt och känna den varma känslan över att komma i kläder jag inte kunnat ha på flera, flera år. Och veta att jag gjorde det.
 
På Mammabloggkryssningen blev det faktiskt en kick av mig att se Johanna grundaren av eventet. Jag fick berättat för mig att hon gått ner 40 kg sedan kryssningen året innan. Och då blev jag ännu mer pepp på att gå ner mina 38 tills nästa kryssning. Så tack Johanna säger jag. Och du var förresten super fin.
 
Nu kom jag in på helt fel saker än det jag skulle skriva om. Haha, typiskt mig. Men har man mycket att få skriva ur sig så är det så. Här nedan har ni min handling från Itrim:
 
 
Och en bild på min middag jag åt i dag: Itrims tomatsoppa. Kryddad med dill och svartpeppar.
 
 
 

Mammabloggkryssningen 2012

Nu har jag landat efter ett par dagar här hemma. Men jösses vad kul jag har haft det i helgen. Wow.
 
Helgen har bestått utav mingel, tävlingar, att lära känna nya mammor, god mat, och trevliga saker.
Jag ångrar i efterhand att jag inte åkte förra året faktiskt. Och jag kommer verkligen att åka nästa år igen.
Count me in.
 
VARNING! Bildbomd från kryssningen nedan:
 
 
Vår vän vi hittade på vägen. Detta är vid strutsen.
 
Carola hittade en ny vän.
 
 
Utsikten.
 
Vi har fått våra biljetter och är taggade för avfärd. På Birka terminalen.
 
Carola och Ulrika.
 
Tilde.
 
Ulrika.
 
Jessica och Ulrika.
 
Korridoren utanför vår hyttdörr. På Birka Paradise.
 
Grundaren till Mammabloggkryssningen Johanna ( salkert.se ) och Madeleine ( Mgruoup ) välkomnade oss.
På minglet.
 
 
En söt god alkoholfri drink.
 
 
 
 
 
 
Jag smakar lite välkomst-bubbel.
 
Baren i konferens delen där vi höll till.
 
Den maffiga goodiebagen som vi mammor fick.
 
Kvällsbuffén. Riktigt gott.
 
 
Tupperware som även var på plats under minglet. Dom har verkligen riktigt fina och bra saker.
Jag var sugen på både det ena och det andra som dom har i deras sortiment.
 
Anna och jag.
 
Jag och Tilde.
 
Dom fina vinsterna som skulle delas ut till alla vinnarna. Däribland jag själv. :)
 
 
Johanna presenterar vinnarna.
 
 
Vi väntar spänt allihopa :)
 
Mammor vid middagen.
 
 
Förrätten.
 
Varmrätten.
 
Årets mammabloggkryssning avslutas med ett litet tal av arrangörerna.
 
Och sist men definitivt inte minst. Årets goodiebag från Mammabloggkryssningen. WOW.
Det var verkligen super mycket saker vi fick. Och saker som kommer att vara användbara.
 
( Jag kommer att berätta mer lite senare, exakt vad den innehöll. ;)
 
 
Jag är super nöjd med hela kryssningen och Johanna har verkligen gjort detta super bra tillsammans med Madeleine. Jag kommer verkligen att åka även nästa år. Det har varit ett kanon dygn på östersjön. Och jag är mer än nöjd. Jag tog det lugnt denna kryssning och det var verkligen skönt att vakna upp och gå till ett dukat bord ( frukostbuffén ) för en gångs skull. Och jag har som jag skrivit träffat jätte underbara tjejer/kvinnor/mammor som jag kommer att fortsätta ha kontakten med. En helt suverän helg. Tusen tack tjejer!