Jag ska bli blodgivare..

 
 
 
För ett par veckor sedan mailade jag in mitt intresse för att bli blodgivare. Just för att jag tycker att det är en jätte viktig sak , och en liten ynka stund som jag avvarar som kanske räddar en människas liv. Mitt blod återbildas igen, som högst kanske jag tuppar av för att jag inte är van ( ovanligt, men kan hända ), men ett liv kan inte återbildas. Dör man så dör man. Och hjälper mitt blod någon att överleva då vill jag kunna hjälpa till.
 
Jag är nålrädd som en tok. Men jag försöker att inte tänka på det. Jag är fjantig på den fronten. Men jag har blivit betydligt bättre iaf. Jag minns när vi var små jag och min lillasyster och skulle följa med vår morfar till vårdcentralen då han skulle ta blodprov som dom flesta äldre gör regelbundet. Min lillasyster proppsade absolut på att få ett stick i fingret, medans jag blundade och höll för öronen typ haha. Så olika det kan vara.
 
Men jag har fött två barn naturligt, hallå.. någon måtta får det vara. Ett stick i armen är ingenting. Jämfört med vad jag kan hjälpa till med.
 
Så den 19:e ska jag dit. Jag har inte en susning om vad jag ska göra där första gången. Om man ger blod direkt då eller om man bara åker dit för en koll på sitt blod. Någon blodgivare som vet? Så kommentera gärna så jag får lite svar. Jag är redan nervös som det är haha.
 
Men det ska gå bra. Det är för en bra saks skull.
1 fia:

skriven

Du får fylla i ett formulär och ta blodprov för att kolla blodgrupp och sjukdomar

2 fia:

skriven

Du får fylla i ett formulär och ta blodprov för att kolla blodgrupp och sjukdomar

3 Elisabet:

skriven

Mitt blod behövs i min egna kropp.

Har försökt några gånger men de säger alltid stopp!

Hoppas att du får!

4 Anonym:

skriven

När jag pluggade på Stockholms universitet kom blodbussen dit och det var så himla praktiskt att kila in där. Lycka till.

Kommentera här: