Distansgatan 7

 
 
Här i dagarna har jag nog sett den mest varma serie som gjorts. Distansgatan 7 ( Borås Superstars ).
Serien har gått på tv4 för ett tag sedan.
 
I serien får vi följa sex stycken pensionärer och deras liv på distansgatan i borås.
Ett äldre boende för dementa. Men som fokuserar på dom boende från start till slut. Dom får göra utflykter varje vecka som till exempel att gå på fotbollsmatcher, åka till travbanan, besöka kyrkogården, följa med och handla mat med mera. Precis som det annars är i vanliga dagliga livet.
Dom får göra precis som i vanligt hem fast det är på boendet. Allt är öppet för dom boende. Även arbetsmötena som personalen har varje vecka får pensionärerna närvara på om dem önskar.
 
Jag kan hålla med om att våra boenden vi har i dag är strikta. Och många regler ska följas. Men om resterande Sverige inklusive här där jag själv bor skulle ta efter distansgatan om än lite så skulle det bli en mycket mer öppen och lugn atmosfär på arbetsplatserna.
 
Jag har både skrattat, gråtit och känt otrolig lycka med människorna efter att ha sett serien. Och då jag själv arbetar inom vården ligger det mig varmt om hjärtat just denna punkten.
 
Jag råder er alla att se serien. Den är helt underbar. Och så fort jag har tid kommer jag om den så snart som möjligt. Ni hittar serien på tv4 play.

Kommentera här: