Vad är pojk och vad är flick?

Bild lånad i från aftonbladet. Länk till artikeln.
 
 
Debatten pågar varje dag. Och media vakar som hökar över dom stora klädjättarna.
Minsta lilla så hugger dom. Och det gäller även föräldrar. Det har gått till en stor överdrift hela den här grejen egentligen.
Ta som exempel aftonbladets artikel angående Lindex angry birds t-shirtar. Pojkavdelningen har en blå t-shirt där det råkar stå arga fåglar medans flickavdelningen har en rosa där det står sweetie birds eller något i den stilen.
 
Varför då haka upp sig, vill din son ha den rosa angry birds t-shirten ja köp den åt honom. Eller vill din dotter ha den blå köp lika gärna den till henne. Det är vi som formar barnen. Visst att det är butikerna som har utbudet. Men det är vi som föräldrar som väljer kläder åt våra barn.
 
Skulle butikerna enbart gå efter den söta nishen , så skulle det bli liv. Eller skulle dom gå efter den lite råare, coolare och häftigare pojkiga stilen som många kallar det så skulle det även bli liv då.
Snälla föräldrar ge er någon gång. Det är ni som väljer.
 
Jag tycker att det är bra att utbudet finns. Vissa barn gillar vissa sorters kläder, likaså med föräldrar.
Hela den här hetsen mot Lindex, kappahl, åhlens och allt vad det nu kan tänkas vara är bara överdriven. Snart kommer alla att gå i enbart enfärgade kläder, eller rutiga eller randiga. Just för att folk inte längre får välja vad dom gillar själv. Då ingår man inte i hela den här andra hetsen med " hen ". Helst ska vi vara tvåkönad i dag. Man får inte säga att saker är han eller henne. Utan det ska vara hen. Barnen ska inte delas in i fack.
Men jösses säger jag vi föds som han eller som henne. Det går inte att komma i från. Men helst ska vi bli köns-lösa. En " hen ". Överdrivet och galet enligt mig.
 
Jag har en SON och en DOTTER. Inga " hen " barn. Och det kommer jag att stå fast vid.
Visst att dom ska ha exakt samma förutsättningar i livet. Det är en självklarhet för mig. Men det är vi som formar dom. Och inte klädbutikerna. Men många vill få det till att precis allt formar våra barn. Men mest gör vi det själva.
Men folk vill ha en täckmantel. När det i själva verket är dom själva som ska stå till svars.
 
Dra in taggarna och börja fokusera, tack!
1 Sanna:

skriven

Håller inte riktigt med att det enbart är föräldrarnas ansvar! Det är klart att det är vi föräldrar som formar och väljer kläder åt de tills det är tillräckligt stora att välja själva, men fortfarande delas avdelningarna i affären upp och barnen förstår ju äldre de blir att samhället inte accepterar på samma sätt att en flicka har kläder ifrån pojkavdelningen och tvärtom.

Därför borde det allra bästa vara om det inte hade några pojk respektive flickavdelningar alls, utan hade allt storleksmässig inne i affärerna precis som en butik online på nätet ofta har. På så vis skulle det bli mer accepterat för en tjej att bära en tröja som är en typiskt "killtröja" och vice versa.

När det gäller det andra om ordet HEN, så håller jag dock med dig. Det ordet gillar jag inte alls och jag kommer alltid stå fast vid att jag har en dotter och får jag någon gång en son, så har jag ett barn av varje kön men det innebär inte att det inte är värd samma förutsättningar i livet.

Kram Sanna

Kommentera här: